Hoe ziet een dag als ondernemer eruit?

Gepubliceerd op 19 februari 2021 om 15:25

A day in the life….

 

Geweldig vind ik het! Ondernemer zijn, een eigen webshop hebben, hard werken en resultaten boeken. Om te laten zien wat het precies allemaal inhoudt neem ik je een dagje mee naar m’n werk.

 

Naast dat ik mijn eigen webshop heb, ben ik ook juf en moeder. Op een vrije dag zorg ik uiteraard eerst voor de kinderen. Broodtrommels vullen, tandenpoetsen en op naar school.

Omdat ik verschillende apps op mijn telefoon heb die werk gerelateerd zijn probeer ik tussendoor even te kijken hoe de zaken er voor staan: zijn er nog bestellingen binnen gekomen?

Zijn er klanten met vragen?

Zijn de laatste bestellingen betaald?

Hoeveel verkeer was er gister op de site?

Is er nog nieuws op social media?

Als ik thuis kom ga ik hier dan meestal eerst even rustig voor zitten.

Als ik nog een paar mooie foto’s heb van producten dan plaats ik deze met een kort verhaaltje op Facebook en Instagram. Ik probeer meestal voor wat interactie te zorgen door volgers vragen te stellen, polls te laten beantwoorden of aan te geven hoe leuk ze een product vinden. Dit geeft mij dan weer een beetje richting voor een volgende post of bij het inkopen.

 

Dan is het tijd om het magazijn in te duiken. Omdat ik pas verhuisd ben en nog niet alles glimt heeft dit magazijn nu nog de bijnaam ‘schuur’. Hier heb ik in plastic dozen alles geordend zodat ik snel kan vinden wat ik zoek. Ik pak bestellingen in of ik verzamel de materialen voor mijn collega. Ook zij heeft thuis een deel van onze voorraad opgeslagen en soms missen we net bepaalde onderdelen van een bestelling. Wij noemen ze inmiddels al ‘ruilbestellingen’. 1 of 2 keer per week rijd ik bij haar langs zodat we beide weer precies die materialen hebben die we nodig hebben.

 

Het inpakken van bestellingen is altijd een feestje. Ik pak alles met zorg in en probeer er altijd een cadeautje van te maken. Bovenop komt een mooi papiertje, een bedankje (meestal een kaartje) en een visitekaartje.

 

Toevallig heb ik hier om de hoek een Post NL punt dus bestellingen die betaald en inpakt zijn breng ik alvast weg. Dat ruimt lekker op én dan kan de klant lekker snel van zijn bestelling gaan genieten.

 

Daar waar bestellingen geplaatst worden moet uiteraard ook een voorraad aangevuld worden. Hier ben ik een groot deel van de dag mee bezig. Speuren, zoeken, keuzes maken, testen en om de zoveel dagen plaatsen we een order. Op een dag dat er een order geleverd wordt is het aanpoten. Uitpakken, controleren, invoeren in het systeem én natuurlijk promoten. Ik laat op social media meestal al even van te voren weten dat er weer iets leuks onderweg is. Nieuwe producten zet ik even in het zonnetje. Soms hebben we een echte hit te pakken en verkoopt het product binnen enkele dagen uit. Dan zijn we die dagen druk met inpakken maar doen we er ook meteen alles aan om de voorraad weer aan te vullen.

 

De dag is op dit punt alweer bijna voorbij. De kinderen komen weer thuis, we kletsen even lekker bij en er moet natuurlijk gekookt worden. Als de kinderen in bed liggen en het huis aan kant is gaat de laptop vaak nog wel even aan. Boekhouding bijwerken, facturen betalen, contact met klanten onderhouden, de website updaten, nieuwe connecties maken, kortingsacties verzinnen, etc. etc. etc.

 

Het zijn drukke, volle dagen maar het werken vanuit huis op momenten die mij goed passen, waardering van klanten en de vele bestellingen maken dat ik er elke dag weer met veel passie en plezier de schouders onder zet.