De Eerste Stappen naar De Gedichtenkamer

Gepubliceerd op 12 september 2020 om 13:57

Wauw! Is het woord wat de afgelopen maanden het beste kan omschrijven en wat ik ook veel gebruik. Maar wie is de persoon achter de wauw, achter deze blog? Dat ben ik, Merel Kuijpers, eigenaresse van De Gedichtenkamer. Parttime werkzaam in de

kinderopvang, als eigenaar van de webshop en fulltime dromer.

 

Als kind had ik vroeger minder tijd om te dromen en was ik veelal bezig met 'overleven' in mijn helaas, moeilijke jeugd. Ik besteedde veel tijd aan schrijven en dat gaf mij troost.

Ik probeerde de problemen van het moment te vergeten, door verhalen en gedichten te schrijven.

Later ben ik het schrijven gaan inzetten als verwerking, eerst voor mijzelf en op een gegeven moment vertrouwde ik mijn schrijfsels ook aan (een aantal) anderen toe.

Die veelal met tranen in hun ogen de tekst doorlazen. Heel bijzonder om te ervaren.

Als kind had ik vroeger minder tijd om te dromen en was ik veelal bezig met 'overleven' in mijn helaas, moeilijke jeugd. Ik besteedde veel tijd aan schrijven en dat gaf mij troost.

Ik probeerde de problemen van het moment te vergeten, door verhalen en gedichten te schrijven. Later ben ik het schrijven gaan inzetten als verwerking, eerst voor mijzelf en op een gegeven moment vertrouwde ik mijn schrijfsels ook aan (een aantal) anderen toe. Die veelal met tranen in hun ogen de tekst doorlazen. Heel bijzonder om te ervaren.

Inmiddels schrijf ik nog steeds als verwerking, maar niet alleen meer van de vervelende gebeurtenissen, juist ook van al het moois dat ik tegenkom en meemaak. Gelukkig wel!

Langzaam maar zeker kwam er vanuit mijn omgeving steeds vaker de vraag, of ik een gedicht wilde schrijven voor een gebeurtenis in hun leven. Toen ik een gedichtje mocht schrijven voor op een uitnodiging voor een bruiloft van een dierbare, begon het echt te kriebelen. En mede dankzij een collega met wie ik vol enthousiasme over dit gedicht vertelde, kwamen wij op het idee om er meer mee te doen. In de vorm van een webwinkel. Eerst om alleen gedichten op maat aan te bieden. In maart/april kreeg het idee echt vorm en op 8 mei heeft De Gedichtenkamer officieel haar deuren geopend. Ik werk iedere week vol plezier aan nieuwe gedichten, ontwerpen en ideeën om zo De Gedichtenkamer langzaam steeds meer vorm te geven. Al gauw kwam er een eerste mooie opdracht, vanuit een bedrijf dat geschenk- en kerstpakketten samenstelt en verkoopt en zo mocht ik voor mijn eerste grote opdracht een gedicht op een uitnodiging schrijven voor de heropening van hun showroom. 

Iedere bestelling die binnenkomt doet mijn hart (en stiekem ook de rest van mijn lijf) dansen en het voelt zo te gek, om alle mooie reacties van klanten te mogen ontvangen. Ik schrijf recht uit mijn hart en dat mensen het dan kunnen waarderen en bestempelen als: precies zoals ik het voel en bedoeld heb, dat bijzondere gevoel is bijna niet in woorden te omschrijven. Ik geniet ontzettend van alles, de verschillende bestellingen, het schrijven van gedichten op maat, het inpakken, het klantcontact en het nadenken over kwaliteit verbeteren en het ontwerpen van nieuwe teksten en producten.

 

Ik hoop dat ik jou een beetje heb mogen laten meegenieten van de eerste stapjes die ik met De Gedichtenkamer heb gemaakt, dat je het leuk vindt om De Gedichtenkamer in haar reis te volgen en dat ik jou misschien ook wel stiekem een klein dansje of een kleine 'wauw' heb mogen meegeven.

Liefs,

Merel